Powered by Blogger.

Produk E-booster terbaru!!!

Produk E-booster terbaru!!!
Hubungi sekarang 0136377823 untuk tempahan! ukuran Ebooster 17cmX5.5cmX19cm.

Manual Pemasangan Terbaru(updated)

>> Thursday, September 8, 2011


Read more...

Ebooster Hydrofuel Kit SAVE UP TO 50%

>> Tuesday, July 19, 2011

BAHARU Ebooster berharga RM 450!!! Lebih berkuasa.


saiz 2 kali ganda daripada Ebooster sebelumnya. Menggunakan 5 x 2 Elektrod panjang 2 inch,300mlpm


Sesuai untuk Avanza 1.5, Nazaria, Hilux, Navara,Unser, Wira 1.5 dan kenderaan 2000cc ke atas.


AMARAN: Jangan sengaja cucuh ebooster dengan Api boleh menyebabkan letupan.
Saksikan Teknologi Air dan boleh jadi bahan api dan memotong besi
 Lagi video tentang Hydrofuel klik di sini
Kini sudah wujud di Malaysia dengan harga yang sangat MURAH!!! Anda masih ingat zaman Pak Lah merasmikan Hydrofuel ketika sebagai PM? Inilah teknologinya. Dahulu harga mencecah ribuan ringgit, kini dengan harga mampu dimiliki hanya RM 350 dan RM450 sahaja.
Item: Ebooster Hydrofuel Kit
Harga: RM 280 untuk penghantaran POS dan pemasangan percuma.
Kondisi : Baharu. Stok sentiasa ada.Sebulan > 50 unit dipasarkan. 100mlpm
Keterangan : Jaminan Setahun, Khidmat pelanggan disediakan, Tiada risiko letup, karat dan bakar, Tiada ubah suai pada Enjin dan ECU, Menggunakan Air Suling dan KOH. RnD hampir 5 tahun. Dicipta oleh Usahawan berkelulusan Univ. of Arkansas. Mesra Alam, Produk dipertingkatkan dengan 5 sel x 2 (anod dan Katod) Stainless Steel 304, Out put Max 2.5 AMP sahaja.
Setiap pembelian disertakan : Ebooster Unit, Water Trap, Katalis, Hos, Bracket, Wayar dan Pengikat Wayar, dan Owner Manual.
Lokasi : Taiping, Perak dan Masjid Tanah,Melaka
                http://hydrofuelkit.blogspot.com/
Hubungi : Muhammad Firdaus Al Hassan 0136377823/sms dilayan.



Ikat Water Trap, salotape penutup supaya kedap dan tidak jatuh

cara pasang boleh ikut kaedah tebuk kotak angin dan pakai cabang T atau salah satu daripada keduanya.
MYVI 1.3 MT







Pernah diiklankan di Harian Metro beberapa kali 



Perbandingan EBOOSTER dengan Produk lain

Harga Produk kami lebih Murah dan berbaloi, mengapa anda membeli barangan Import?
Klik di sini untuk melihat gambar dan harga pelbagai jenis Hydrofuel Import dan Tempatan
Data daripada pengguna penjimatan sehingga 50%!!!
Cubalah sekarang!UPDATED!!!
29 SEPT 2011
Sebahagian Kenderaan yang menggunakan Ebooster

Panduan ini akan disertakan dengan setiap pembelian
Manual tertakluk kepada perubahan dari semasa ke semasa.
klik gambar untuk zoom






Read more...

Galeri Ebooster sejak < 5 tahun dahulu hingga sekarang

>> Thursday, June 30, 2011

 Bermulalah Ebooster Generasi Pertama dengan satu sel dalam bekas hitam..harga RM 200 rasanya mungkin murah lagi..nanti saya bagi tahu kenapa saya pun tak sure.ekeke


Ini Generasi Kedua yang dipertingkatkan.Bekas lebih besar dengan isipadu air yang lebih banyak. Kalau tak salah ia sudah menggunakan 4 sel, Harga RM 200 jugak kot





ukuran Ebooster Generasi Kedua


Manual pemasangan zaman ketika itu.Sama sehingga sekarang.
Kemudian Generasi Ketiga..Bekas berwarna putih.mudah melihat paras air dan warna Air jika berubah. Masih menggunakan 4 sel..

Di sini bermulalah saya sebagai pengedar Ebooster April 2011, ketika ini sudah Generasi Keempat.
Ebooster sudah upgrade ke 5 sel Stainless Steel 304 L. Harga pasaran RM 280..sebab tu yang lain-lain saya tak tahu harganya. Produk ini menggunakan Air suling dan bancuhan KOH( sejenis alkali sebagai pemangkin proses Elektrolisis)



Setiap pembelian disertakan Manual pemasangan seperti gambar di atas.Produk ini boleh pakai Water Trap 
dan bergantung kepada jenis kenderaan.


Ebooster Generasi ini mempunyai lubang pernafasan T hijau pada Unit .Perhatikan gambar di atas.

contoh sahaja.

 Ebooster Hydrofuel Kit menggunakan Stainless Steel di atas..semuanya 10 sel..5 untuk Anod 
dan 5 untuk Katod
 Kalau hydrofuel ciptaan orang lain 6 sel plat aluminium..maknanya 3 sel untuk Anod dan 3 sel lagi untuk Katod..Produk saya pulak selalu saya sebut 5 sel..tetapi bukan berbentuk plat, tetapi berbentuk paip 5 paip Stainless Steel dan di dalamnya ada 5 paip Stainless Steel lagi..bermakna Hydrofuel saya 10 sel ye dak..



 Sekarang Generasi Keempat ini telah diupgrade sedikit..siapa beli sekarang produk inilah yang anda dapat.

 Harga tetap sama cuma penambahan pada Water Trap ada breather ,cuba tengok cabang T pada gambar di atas.Maknanya lubang breather pada Unit sudah tiada.sebelum ini memang ada Water Trap boleh kalau tidak mahu guna tetapi berlainan dengan Ebooster Hydrofuel Kit terkini WAJIB ada Water Trap.
Kelebihannya Gas Hidrogen yang disalurkan lebih konsisten dan  menujah masuk ke intake pendek kata cepat sampai ke kebuk pembakaran.


Hak Cipta Firdaus Al Hassan Hydrofuel.
Post ini ditulis selepas selesai Exam Fiqh Mazhab Syafie..penat woo..ekekeke




Read more...

Soalan Lazim dan Cepu Emas

>> Wednesday, June 29, 2011


SOALAN:
syabas encik eeboster... mcm ni la bisnessman yg saya suka... menjawab semua soalan...

ada soalan lagi... ebooster ni start beroperasi pada masa bila? adakah pada ketika kunci berada pada ACC? ON? atau masa keadaan enjin sudah hidup?
kebiasaanya mana2 komponen elektrik (cth radio) akan berfungsi pada masa kunci berada pada ACC..saya yakin alat ini pun akan mula beroperasi pada ACC...jika benar mcm saya nyatakan...adakah akan mendatang bahaya jika saya hanya set kunci pada keadaan ACC dlm tempoh yg lama (cthnya tgh menunggu wife balik keje..saye akan off enjin dan on radio sambil tingkap terbuka)..saya percaya pada masa radio on, alat ini pun akan on dan sedang menjana HHO... apa akan jadi bila saya on kereta setelah sgt lama alat ni menjana HHO..akan ada letupan?


JAWAPAN 

start bila switch kunci on sbb amik supply di soket wiper.
Ebooster tiada risiko backfire dan tiada gas terkumpul dlm intake manifold
boleh rujuk di sini perbandingan di antara Ebooster dan fuelcell dll
http://3.bp.blogspot.com/-uc_qagLph4Q/T … npare3.JPG

cuba tgk video di bawah
http://www.youtube.com/watch?v=QgAKn-6x … r_embedded


http://www.youtube.com/watch?feature=pl … U76dBY333c









SOALAN:
hjh, teringat zaman sekolah, cikgu kata, proses hidrolisis nih adalah tinggi kosnya....

soalan saya, soalan new timer je nih
 1)tambah air suling dan KOH? KOH tu barang apa bang?
  2)lagi satu, yg masuk kat dalam intake tu gas hidrogen ke atau oksigen... nampak hos putih tu satu saja...
 jadi macam mana gas hidrogen dan oksigen itu diasingkan?
3) jika betul2 gas yg masuk ke dalam intake, apa keperluan water trap tu? sebabnya,
 jika ada water trap, maksudnya gas tu masih lagi H2O, iaitu air, cuba bentuknya mungkin dalam bentuk stim...
 bukan hidrogen atau oksigen secara total...
4) jimat sehingga 50%? maksudnya, dah boleh menandingi penjimatan toyota prius la... kereta hybrid pun kalah ni bang...
maaf, bnyk soalan yg timbul dalam fikiran saya pulak...
JAWAPAN:
saya cuba jawab ye:
1-KOH ialah bahan alkali berbentuk pepejal warna putih sebagai pemangkin untuk mengalirkan arus elektrik dalam air
2-gas hidrogen dan oksigen masuk..oksigen pon bantu pembakaran yg sempurna..tiada mudarat.
3-water trap untuk perangkap air..digunapakai utk enjin yg intake magnifoldnya belah bawah sperti SAGA BLM.mengelakkan air jatuh masuk ke dalam enjin sbb Ebooster belah atas.Selain itu water trap ada breather(kalau tgk elok2 gmbr water trap ada benda warna hijau) di situ tekanan berlaku dan gas disalurkan lebih konsisten dan menujah ke dalam intake.
4-data yg kami kumpul daripada pelanggan menunjukkan penjimatan sebanyak 50% boleh dicapai..lihat di sini http://3.bp.blogspot.com/-NGQ9BCUk9sE/T … B17F11.JPG
kalau dulu pergi ke sesuatu tempat full tank selepas pakai leh dpt setengah tak ke 50% tu jimatnya.
ada saja yg jimat 40% pon dah puas hati.

suka saya menjawab jika kena caranya dan mampu menjawabnya. smile :)Wallahua'lam







SOALAN:

ok la..ckp pasal elektrolisis..dulu saye pernah buat eksperimen pasal elektrolisis ni....tapi tu projek sekolah la..
 .rasanya kalo setakat guna air aje, agak susah nak uraikan molekul air tu.. dari eksperimen saye,
 kita kena tambah sedikit pemangkin..yg saye selalu guna, serbuk soda bikarbonat...
soalan saye:
1.adakah produk ini perlu pemangkin jugak?? ataupun mmg 100% perlu air aje?
2. dari eksperimen saye, proses elektrolisis akan menghasilkan haba (air jadi panas)...
 agaknya kalo drive dari jb ke perlis non stop ( 12jam)...berapa suhu alat ini? perlu diingat alat ini berada didalam enjin hood...adakah selamat?
soalan saye bukan untuk kondem mana2 bisnesmen, cuma nak tahu aje..itu aje...
JAWAPAN: 
terima kasih atas soalan..senang hatinya saya cuba menjawab.
1-ya ada pemangkin,saya gunakan KOH sejenis bahan alkali atau dikenali sebagai Potassium Oxide.Nak beli kena ada dokumen sbb under lisence.
soda bokarbonat xsesuai utk enjin boleh menyebabkan karbon 
2-haba akan terhasil max output 2.5 AMP..sebab itu pemasangan perlu jauh drpd ekzos dan dekat dgn kipas kalau boleh..suhu air berapa celcius saya xcuba sukat tetapi tidak la sampai melecur tgn boleh pegang jer Ebooster ni sbb saya bawak dari Melaka ke Taiping tiada masalah siap berenti RnR anak isteri dalam kereta xtutup enjin melainkan isi minyak. Selamat.

SOALAN 

hmm gune air ek...


ok ok ok...


ni ade soklan cepumas dari saye yg tak brp nak cerdek pasal otomotive ni....


1 - katelah dah gune mende ni...pastu kete tinggal kat umah dlm seminggu [ cth ]...dalaman enjin tak karat ke...? spt valve.. piston ..dan lenlain 
    barang yg berasas kan besi...?
    yg saye tau air akan akan tersejat...pastu udara O2 yg berada disekeliling akan masuk melalui kotak angin dan masuk kedlm combustion 
    chamber...apabila bercampur air yg tersejat tadi dgn udara bersama bahan yg berasaskan besi ..kekaratan akan terjadi...
    ye ke..?


2 - bila driving diwaktu hujan atau mlm...enjin tak sebu  / berat ke..?


3 - ade ke adjustement utk bagi gas hidrogen masuk ke dlm chamber tuu..?


     **** disebut gas hidrogen..jika tak silap saye utk test hidrogen  bila disua kan api ade munyik pop ..ye ke...?
             so jika kite dah on kan mende ni...pastu hose yg akan di masukkan kedlm combustion chamber tadi kite bagi api dari lidi...ade kuar ke 
             munyik pop tuu?


             didlm combustion chamber dah ade spark api dari spark plug + petrol + udara + hidrogen yg di claim kan tadi + tekanan piston..
             perghhhh hebat nye pembakaran dlm tuu...
             baek tak yah gune petrol kalau spt yg disebutkan " kuasa letupan Gas Hidrogen 3 kali lebih kuat berbanding petrol."


mintak maap saye bertanye sebab saye tak tahu..so bersabar lah dgn soklan saye seterus nye...


di nyatekan
ebooster ni mngurai molekul air kpd gas hidrogen dan oksigen melalui proses elektrolisis
- so ..kat dlm container tu ade heater ke utk panas kan air tersebut..? utk dielektrolisis kan..?


sekali lagi saye mintak maap pd Encik ebooster terhadap soklan soklan saya diatas...
saye berpegang pd pepatah org org tua....tak tau kite bertanye ..jika tak mo sesat jalan...
tak mo bertanye maka tersesat lah arah tujuan kita maka terjadi lah kite didlm golongan org yg sombong bodoh..sebab nye tak mo tanye kerana tak tau...

soklan saye seterus nye bergantung pd jawapan yg Encik ebooster beri kan...

sekian terima kaseh dari saye seorg newbies yg sedg merangkak mengaeh ilmu otomotive...

JAWAPAN:

1.Jika adapun tak boleh karat sebab guna air suling.(Try rendam SS dalam DI water dan tunggu sampai karat).Kalau guna air lain,jadi karat la.Dalam enjin tu amat panas dan jika ada pun HHO convert back to H2O(air) akan tersejat kerana panas melampau.
2,Apa sebab nak sebu/berat bila jalan dlm hujan atau malam?Melainkan enjin memang ada masalah.
3.Tiada adjustment diperlukan sebab kemasukan HHO ke chamber bergantung kpd throttle dan throttle plate bergantung kpd kaki pemandu.So,lagi banyak kaki tekan,lagi banyak HHO masuk bersama udara.
4.Bunyi tu betul tapi saya tak rekomen utk berbuat demikian kerana HHO boleh menyambar dan jika ia sambar sampai masuk ke dalam booster..confirm meletop dan anda boleh pekak permenant.
5.BTU yg dihasilkan oleh Ebooster tidak mencukupi utk menjalankan enjin.Ebooster hanya menghasilkan lebih kurang 200 mlpm dan untuk idling 100 cc enjin motor memerlukan 4 lpm.Konsep Ebooster hanya membantu pembakaran RON95 yg sangat tidak bagus.Hanya dgn meningkatkan efisiensi pembakaran, penjimatan boleh dicapai sehingga 50%
Nak jalankan enjin dgn air?Boleh..saya dah buat tapi boleh ke saya jual?TAK BOLEH sebab menjejas pendapatan negara iaitu Petronas.Saya boleh mati anytime.Jadi saya pakai sendiri untuk hasilkan elektrik dan motor-free energy.
Semua orang boleh buat..bukannya roket science tapi memerlukan masa dan kesabaran.Kos?tak besar mana.
Sebab tu u takkan jumpa kenderaan pakai air 100%.Yg tolong jimat ada la.

elektrolisis tidak menggunakan heater untuk memanaskan air.Ia menggunakan elektrik untuk mengurai kovalen air supaya air terurai menjadi 3 molekul discovered by M.Faraday.Simple elektrolisis ada kat sekolah form 2.


Hak Cipta Firdaus Al Hassan Hydrofuel.

Read more...

Kelemahan dan Cara Penyelesaian

>> Monday, June 27, 2011


KENALI KELEBIHAN EBOOSTER HYDROFUEL KIT

  1. MEMPERKASAKAN RON 95 MENJADI RON97.
  2. JIMAT BAHAN API SEHINGGA 50%
  3. MENINGKATKAN KUASA ENJIN UNTUK MENDAKI, MEMOTONG, MEMBAWA BEBAN, PASANG AIRCOND ENJIN TAK BERAT.
  4. TIADA UBAH SUAI PADA ECU DAN ENJIN.
  5. MENGURANGKAN PENCEMARAN.
  6. TIADA RISIKO ENJIN KARAT, LETUP DAN BAKAR.
  7. TIDAK PERLU MEMBAZIR GUNA RON 97.
  8. DIY, PEMASANGAN YANG SANGAT MUDAH 15 MINIT SHJ.



  1. Kelemahan:

    1-elektrod Anod akan hakis bg tempoh masa tertentu.

    cara penyelesaian
    -hanya pakai air suling,bukan air bateri,RO,air Tapis, dll
    -bancuhan Katalis mengikut sukatan yang disyorkan,jika berlebihan memendekkan jangka hayat elektrod,
    -Jaga level air jangan terlalu lama di paras Minimum.Periksa air setiap 2 minggu sekali.
    -Output Ebooster maximum 2.5 Amp melambatkan proses hakisan(Hydrofuel lain biasanya sehingga 10Amp,wayar boleh panas)

    2-Air masuk enjin
    cara penyelesaian
    -Water trap dibekalkan
    -isi air mengikut paras maximum jgn lebih

    3-Hakisan pada besi jika hidrogen dalam bentuk cecair
    cara penyelesaian-water trap
    -hanya sedikit gas yg disuntik sebagai pemangkin membantu pembakaran petrol yg kurang sempurna.
    -Penggunaan Katalis dan bukannya Soda Bikarbonat wat kek..kesan buruk boleh wat enjin hakis.
    -nak beli katalis(bahan sbg pengalir arus dalam air) ni kena ada dokumen2 sbb under lisence.

    4-Jangka hayat 3 tahun ke atas(kan bagus 10 tahun ke,tiada makhluk dan ciptaannya yg kekal)
    cara penyelesaian

    -jaga paras air jgn sampai kering
    -jgn campur air lain boleh menyebabkan karat.Air suling elak jd karat dan cuci Ebooster tiap2 minggu.
    -Anggaplah Ebooster seperti bateri kereta.Bateri pun jangka hayat 2 tahun lebih,Bateri bg kuasa gerakkan kenderaan anda,manakala Ebooster setiap perjalanan simpan duit anda masuk poket.So,kalau dah xberfungsi Ebooster slps beberapa tahun beli lah sebiji lagi baru dengan saya.
     
    _________________

Read more...

CAN WE USE WATER TO POWER OUR CAR? | KERETA INFO | MAJALAH KERETA MALAYSIA

>> Saturday, June 11, 2011

Read more...

PROMOSI HARGA MURAH DAN BERBALOI!!!

>> Monday, June 6, 2011

Setiap pembelian disertakan Wayar, Copper Wayar, Water Trap, Katalis, Hos,
Manual Pemasangan, dan Ebooster.



TERKINI, HARGA PROMOSI BELI MELALUI POS RM 260 UTK SEMENANJUNG DAN TAMBAH RM 30 SBH/SWK SEHINGGA 31 OGOS 2011 !!! Harga asal RM 280..CEPAT SEBELUM PROMOSI TAMAT!!! MANUAL PEMASANGAN DISEDIAKAN.
3 EBOOSTER KE ATAS, 1 EBOOSTER RM 250 X 3= RM 750, SABAH SARAWAK TAMBAH RM 30 UNTUK KOS PENGHANTARAN.


Tiada Ubahsuai pada Enjin dan ECU.




Bandingkan harga HHO lain. Klik di sini.



1-SMS NAMA DAN ALAMAT PENUH/JENIS KENDERAAN(MYVI INJECTION/WIRA KARBURATOR), .HANTAR KE 0136377823

2-NO AKAUN BANK MAYBANK AKAN DIHANTAR KEPADA ANDA

3-PENGHANTARAN MELALUI POS LAJU SELEPAS PENGESAHAN PEMBAYARAN




Read more...

How To convert Your Car Into Being Water Powered

>> Friday, April 22, 2011

Read more...

UJI KARAT PELBAGAI AIR

>> Thursday, April 21, 2011

 AIR SULING CAMPUR KATALIS(ALKALI)
PENGARATAN BERLAKU APABILA WUJUDNYA UDARA DAN AIR..TERMASUKLAH AIR SULING..BILA SEBUT SAHAJA AIR MESTI OKSIGEN..TAPI APABILA KITA BUAT UJIAN INI PAKU TIDAK KARAT.CUBA SENDIRI BARULAH TAHU.
 AIR MINERAL JENAMA ATLAS
 KIRI: AIR PAIP KANAN: AIR ZAM ZAM
AIR SULING
 AIR BATERI PETRONAS,TAK SAMPAI SETENGAH HARI DAH KARAT


DI BAWAH INI AIR SULING
AIR BATERI PETRONAS

P/S: CUBA UJI SENDIRI AIR-AIR INI UNTUK LEBIH YAKIN.

Read more...

Jangka Hayat E-Booster

>> Monday, April 18, 2011

Pasti ramai yang tertanya-tanya jangka hayat bagi E-Booster atau sesebuah HHO Generator..Ciptaan manusia tiada yang KEKAL..semua perkara yang baharu TIDAK KEKAL..Di sini saya nak kongsi HHO Generator yang saya buat sendiri search kat youtube jumpalah..Menggunakan plat aluminium sebagai elektrod Anod dan Katod, kos lebih murah n DIY je!!! Masa tu sebelum saya menjadi Agen Rasmi E-Booster.Lihat gambar di atas,kepingan aluminium Anod terhakis dalam masa yang singkat!Nak tahu berapa lama jadi macam ni?Dari rumah di Tanjung Bidara ke Melaka Sentral!!!kurang sejam dah hancur..sangat bahaya..buatnya Positif bersentuh dgn Negatif abis Myvi aku..huhuhu. Sebelum tu dah test memang kalau cucuh api gas tu menyambar!baru la saya tahu HHO ni menjadi.

Rupanya kalau nk tahan lama kena pakai Stainless Steel da..Sesiapa nak buat DIY cari la plat SS k..yg terbaik SS 316L lebih tahan lama,tapi xbermaksud tahan selama lamanya.Ia juga akan terhakis cuma lebih lambat lagi. masalahnya nak membentuk dia memang keras.Tanya Pencipta E-Booster ni pun xsanggup buat,lagi pun harga mahal lagi la.

Jadi, produk E-Booster ni pakai stainless steel 304..setakat ni selama 3 tahun masih tahan lagi..Cuba kira anggaran harga produk RM 280 bahagi (365 hari X 3tahun)= 1095hari. RM 280/1095hari = 0.26sen sehari. Sehari 26sen bukan setakat penjimatan,kereta pun pembakaran bersih,power pun dapat,SIFAR pencemaran.Ini Ebooster yang berfungsi beri penjimatan..lagi jauh berjalan lagi duit masuk poket..boleh bayar tol.


E-Booster mempunyai output rendah, paling Maximum 2.5 AMP..ia lebih memanjangkan jangka hayat Ebooster lebih lama dan mampu mencapai sehingga 5 tahun.Memang Berbaloi!

Jangka hayat BATERI KERETA pulak lebih kurang E-BOOSTER setahun dua je..bergantung kepada penjagaan dan nasib .E-Booster 3 tahun tu paling minimum..Nak tingkatkan jangka hayat E-Booster jagalah air..jgn masuk air sebarangan selain air suling..bancuhan KATALIS ikut sukatan..Jgn sampai air susut di paras minimum.

Read more...

Perbezaan E-Booster dan HHO Generator,Mengapa E-Booster tidak perlu HHO Enhancer

E-Booster tidak perlu HHO Enhancer/EFI EE kerana tidak menjejaskan O2 sensor.

Read more...

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP